Faceți căutări pe acest blog

luni, 29 decembrie 2008

Polemica la sfarsit de an sau Oda coliziunii

Stiu, toata lumea se pregateste de trecerea intr-un nou an cu masa plina si prietenii aproape, asa incat nu se poate moment mai prost pentru evocarea unei polemici. Dar mie mi se pare ca "ciocnirea ideilor" e cum nu se poate mai importanta pentru a pregati un nou pas, si cum imi place sa cred ca in anul care vine ne asteapta multi pasi noi e bine sa ne amintim ce anume i-a provocat. Coliziunea, povesteste Robert Redford in prezentarea lui pentru Space Show la Muzeul American de Istorie Naturala din New York a stat la baza formarii universului asa cum il cunoastem...
Mdaaa... poate ca nu e nici o legatura, dar daca privim lucrurile in perspectiva articolele pro si contra editiei cu numarul 18 a Festivalului National de Teatru vedem ca exista samanta unei coliziuni serioase, nu atat intre generatii cum suspectam - previzibil - tot timpul in teatru dar si in alte arte, ci intre moduri de a gandi radical diferite, chiar daca ascunse dupa frumoasa cortina a vorbelor cu duble intelesuri.
Dosarul polemic care s-a strans pe www.liternet.ro despre FNT 2008 (ultima postare la http://agenda.liternet.ro/articol/8299/Mihaela-Michailov/Selectia-ca-act-performativ-FNT-2008.html) demonstreaza cu ce bagaj de idei (despre teatru) pasim in 2009. Chiar e nevoie de o coliziune!!!
La multi ani!!!

Un comentariu:

Anonim spunea...

REGIZOR , COLECTIONEZ POVESTI CU VISE(VISATE SAU NEVISATE)…
…de oameni care traiesc (sau nu) in acelasi timp cu mine… despre ce ati visat sau doriti sa visati…de la visatori care vor sa-si vada visul realitate…pe o scena.
OFER POSIBILITATEA TRAIRII LOR INTR-UN SPECTACOL DE TEATRU APARTE.
PS. CINE CREDE CA VISUL SAU POATE FI IMPARTIT?

CINE ARE CURAJUL SA-SI TRANSFORME POVESTEA INTR-O REALITATE IMEDIATA…SA-MI TRIMITA VISUL.

Data limita a trimiterii textelor: 31.01.2009

PREMIERA PROIECT: 1.03.2009
LOCUL: Teatrul Dramatic Fani Tardini – GALATI
EUGEN FAT - regizor Teatrul FANI TARDINI Galati
Contact:
e-mail: eugenecontact2002@yahoo.com
eugene_fate@yahoo.com
mobil: 0747759889
http://360.yahoo.com/eugene_fate
http://www.fanitardini.ro/eugen_fat.html
http://www.flickr.com/photos/eugene_fate/