Faceți căutări pe acest blog

marți, 9 iunie 2009

A aparut Scena.ro nr. 2


Scena.ro pune în dezbatere soarta teatrelor naţionale

Numărul 2 al revistei de artele spectacolului – Scena.ro propune o dezbatere cu tema „Descentralizarea - moartea teatrelor naţionale?”, dosarul cuprinzând părerile directorilor de teatre naţionale din ţară, teatre aflate în prag de descentralizare într-un an de criză, pe fondul confuziei legislative create de neaplicarea noii legi a instituţiilor de spectacole. În intervenţiile lor, actualii directori ai teatrelor naţionale avertizează că instituţiile pe care le conduc ar fi puse în pericol de un proces de descentralizare elaborat de pe azi pe mâine.

O altă serie de articole din Scena.ro este dedicată Premiilor Europa pentru teatru, acordate anul acesta la Wroclaw, oraşul lui Grotowski, cu prilejul Anului Grotowski declarat de UNESCO.

Alte titluri din acest număr: Jurnal de repetiţii cu Silviu Purcărete, semnat de Oltiţa Cântec, Ca Loganul, dramaturgia.. de Alina Nelega, Cristal şi coral de Cristian Tudor Popescu, Faust la Edinburg de Jonathan Mills, directorul prestigiosului festival.

Scena.ro nr. 2 a fost lansata în două dintre cele mai dinamice din punct de vedere teatral oraşe ale ţării: la Sibiu în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru si la Teatrul Naţional “Mihai Eminescu” din Timişoara, înaintea reprezentaţiei cu cel mai nou spectacol regizat de Radu Afrim – „Piaţa Roosevelt”, in prezenta jurnalistului Robert Serban.

Revista poate fi comandata on-line pe www.fnt.ro sau www.dol.ro sau poate fi cumparata direct in librariile Carturesti si la standurile din teatre

Niciun comentariu: