Faceți căutări pe acest blog

luni, 12 aprilie 2010

Coalitia sectorului independent - un nume de care veti mai auzi!

De o parte se afla o echipa tanara, bine pregatita, antrenata sa fie eficienta cu bani putini dar cu multa informatie, inteligenta, energie, creativitate. de partea cealalta, se afla o echipa imbatranita, lipsita de orice motivatie, dar si de competenta in cea mai buna poarte, in plus legata de maini si de picioare de legi prost facute aplicate din inertie si cu un calus politic in gura: faci mult zgomot, te schimbam, n-avem nevoie de galagie in guvernare.
Acesta e meciul care se da intre sectorul independent din cultura romana si principalul administrator al fondurilor de stat pentru cultura - ministerul culturii - in anul 2010. Prima echipa a intrat deja in secolul 21, stie de ani de zile cum functioneaza - prost - un sistem copiat si de noi dupa cel din Uniunea Europeana, e mobila (chiar daca fondul de mobilitate de la ministerul culturii a fost desfiintat fara explicatii), vrea si poate sa mute muntii din loc. Cea de a doua ar trebui scoasa integral la pensie fiindca nu e in stare sa faca nici minimum: sa respecte regulile jocului!
in conferinta de presa de luni, 17 aprilie, de la Green Hours trei voci au vorbit in numele Coalitiei - Raluca Pop de la banipentruarte (o initiativa din ce in ce mai necesara), Bogdan Georgescu de la Ofensiva generozitatii si Silvia Cazacu de la Banlieus d'Europe (petitia e insa semnata de peste 300 de persoane), iar discursul lor a fost clar, bine documentat, serios si ferm: Administratia Fondului Cultural National se afla in culpa prin nerespectarea termenelor legale de consultare in vederea modificarii normelor de aplicare a legii finantarii, prin amanarea fara justificare a concursului de proiecte (care ar fi trebuit sa fie organizat inca de anul trecut), prin ignorarea semnalelor repetate venite din partea sectorului independent si a cererilor lor de dialog! Coalitia a cerut retragerea ordinului de ministru prin care se modifica normele de aplicare a legii, organizarea urgenta a concursului de proiecte cu respectarea vechilor norme si consultari coerente pentru modificarea foarte necesara a normelor pt sesiunea din 2011.
Un semn bun a fost ca au fost de fata atat reprezentanti ai AFCN, cat si Demeter Andras din partea ministerului. Doar ca reprezentantii Consililiul AFCN au avut o prestatie jenanta, prin vesnica aruncare a pisicii in alta curte - nu noi suntem de vina, ei! (cei care nu erau de fata). Speranta vine tot de la minister, care trebuie sa decida retragerea ordinului (altfel s-ar putea alege cu un proces pe care il pierde sigur) si sa organizeze de urgenta un concurs pentru postul de director al AFCN (in brambureala politica de la noi, cu schimbari peste schimbari a fost uitat in functie un interimar fara nici o pregatire pt acest post).
Dar vestea cea mai buna ramane aceea ca sectorul independent a devenit o voce si vorbeste coerent. Dupa conferinta de presa de azi, sunt sigura ca de Coalitia sectorului independent se va mai auzi!

Un comentariu:

alina h spunea...

Stimată Doamnă Modreanu,



Sindicatul Studenţilor din Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică (SiSC) organizează în perioada 3-5 mai 2010 Festivalul Naţional Serile Teatrului Studenţesc, ajuns anul acesta la cea de-a XII-a ediţie. Ne face o deosebită plăcere să vă invităm să faceţi parte din juriul festivalului.

Festivalul Serile Teatrului Studenţesc este un eveniment cultural de teatru cu studenţi pentru studenţi, creându-se astfel un mediu familiar, unde tinerii să vină cu pasiune pentru a se perfecţiona, pentru a aspira către succes, atât ca participanţi, cât şi ca public. Ediţiile anterioare s-au bucurat de o mare popularitate în rândul studenţilor şi festivalul a avut parte de un real succes.

Experienţa şi talentul dumneavoastră ne-ar fi de un real ajutor în atingerea scopului proiectului şi ne-ar face o mare plăcere să ne onoraţi cu prezenţa.

Festivalul va avea loc la Teatrul Mic, între 3 şi 5 mai 2010, orele 18.00-21.00.



Cu stimă,

Echipa Serile Teatrului Studenţesc




Nu am găsit niciun alt contact, aşa că singura soluţie a fost să postăm pe blogul dumneavoastră invitaţia.

Dacă ne puteţi onora cu prezenţa dumneavoastra la festival, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de mail: alina.hristodorescu@sisc.ro