Faceți căutări pe acest blog

joi, 10 februarie 2011

Scena.ro nr 12: Lansarea programului „Dezbaterile Scena.ro”La intrarea în cel de al treilea an de existență, revista de artele spectacolului Scena.ro își propune inițierea unei serii de dezbateri care să atingă puncte sensibile ale evoluției scenei performative românești în context național și internațional.
Prima temă a Dezbaterilor Scena.ro este
Categoriile de nominalizări și premii
– o expresie a inerției sau a dinamicii scenei românești?


Pe fondul unei cronice lipse de dialog cu privire la evoluția artelor spectacolului pe scena românească, echipa Scena.ro crede în necesitatea dezbaterii deschise a unor teme ce preocupă de multă vreme lumea artistică de la noi, fără să-și fi găsit încă un cadru de exprimare constructivă.
Prima tema de discuție vine în continuarea unei alte noi inițiative a revistei Scena.ro. Începînd cu 2011, colaboratorii permanenţi ai revistei vor realiza un top anual. Această iniţiativă debutează în numărul 12, care va fi lansat odată cu dezbaterea propusă.
Topul revistei Scena.ro nu se va referi la categoriile consacrate în acest moment la noi, ci intenționează să deschidă porțile și pentru producții/proiecte atipice, experimentale, alternative, reprezentând noi estetici sau încercări de investigare a unor noi limbaje teatrale.
Nu întâmplător, nr. 12 al Scena.ro include un amplu dosar dedicat grupului britanic Forced Entertainment, una dintre cele mai apreciate companii teatrale de avangardă care va prezenta în curând în România cel mai nou spectacol al său.
Primul eveniment din seria Dezbaterilor Scena.ro, organizat cu ocazia lansării numărului 12 (februarie/martie) al revistei și cu ocazia lansării site-ului resursă www.revistascena.ro, va avea loc la clubul Green Hours, sâmbătă, 12 februarie, ora 16.00.
Discutia va fi moderata de Mihaela Michailov și Cristina Modreanu (critici de teatru).

Numărul 12 al revistei de artele spectacolului apare cu sprijinul British Council, căruia îi mulțumim pe această cale.
Eveniment organizat de Scena.ro, cu sprijinul Green Hours.
Vizitați www.revistascena.ro!

Niciun comentariu: