Faceți căutări pe acest blog

duminică, 16 august 2009

Revista Scena.ro merge cu ”Faust” la Edinburgh!



200 de exemplare din numărul 3 al revistei de artele spectacolului Scena.ro au fost achiziționate de Teatrul ”Radu Stanca” din Sibiu pentru a fi oferite cu ocazia prezentării spectacolului ”Faust”, în regia lui Silviu Purcărete în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Edinburgh între 18 și 22 august.
Numărul 4 al revistei include un dosar dedicat ediției din acest an a Festivalului Internațional de Teatru organizat de teatrul sibian și un amplu eseu despre spectacolul ”Faust”, toate articolele având rezumate în limba engleză. Pe coperta revistei se află o fotografie cu actrița Ofelia Popii în rolul Mefisto, pentru care a primit Premiul Uniter pentru cea mai bună actriță în 2008.
”Avem cinci reprezentații într-un spaţiu creat special pentru noi – un pavilion uriaş în afara oraşului, un spaţiu de trei ori mai mare decât hala noastră. Vom folosi această oportunitate pentru a promova artiştii importanţi pe care-i avem; vom prezenta DVD-uri şi cărţile pe care Silviu Purcărete le-a produs, activitatea lui Helmut Stürmer, a Liei Manţoc. Mihaela Marin va face o expoziţie cu imagini din spectacol. De asemenea, vom prezenta o serie de produse româneşti, pentru că e important ca acest brand să ajute România. Este o reclamă extraordinară, iar faptul că în acest moment nu mai sunt bilete pentru toate cele cinci reprezentaţii este, cred, cel mai important argument”, a declarat pentru Scena.ro directorul teatrului sibian, Constantin Chiriac.
Revista Scena.ro apare începând din martie 2009, o dată la două luni, cu sprijinul UNITER – Uniunea teatrală din România și include articole despre cele mai importante personalități, producții, evenimente din teatrul românesc și din teatrul lumii, adresându-se deopotrivă profesioniștilor lumii artistice românești și internaționale, cât și publicului pasionat de artele spectacolului.
Revista poate fi comandată on-line la www.fnt.ro

foto din Faust de Scott Eastman

Un comentariu:

alex vlad spunea...

Multumesc pentru raspuns. (Am verificat rapid cand am citit si F.N.T. era trecut chiar sub "TEATRUL DE AZI".)
Revin cu un comentariu (care iar poate fi sters fara mustrari de constiinta:)). Vreau doar sa anunt ca Echipa Teatru Acum a premiat acest site cu "Blogul de Aur". Mai multe informatii aici :
http://teatruacumstiri.blogspot.com/