Faceți căutări pe acest blog

marți, 17 iulie 2007

Avem și noi spectacole de stradă!




În fine, au mai fost ceva încercări timide...
Întâi trupa Masca, cu programul său "Teatru pe maidane", pe urmă trupele invitate la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu în ultimii ani.
Dar o serie de spectacole alese pe sprânceană, un festival al teatrului de stradă, așa cum avem în vara asta, e prima dată când se întâmplă (thanks ICR!). S-a consumat deja prima etapă în week-end-ul trecut, când sute de cetățeni s-au întâlnit în Parcul Tineretului cu acrobații de la Strange Fruit, combinație absolut spectaculoasă de artiști de circ și actori care s-au dezlănțuit la patru metri înălțime deasupra capetelor noastre.
Acum, eu recunosc: mă bucur exact ca un copil când văd teatrul ieșit în stradă, mă hlizesc, fac poze, alerg după ei pe străzi... poate nu e un semn de maturitate, pot să fiu de acord, dar atâta timp cât există această întâlnire "de dragoste" nu văd de ce nu i-aș da curs. Așa ar trebui să faceți și voi: o să vă simțiți mai vii și mai bucuroși.

Info despre viitoarele spectacole:

Programul „Apă Aer Foc” va continua cu spectacolele trupelor Teatro Ka (Portugalia- 21-22 iulie), Ilotopie (Franţa- 28-29 iulie) şi Tuig (Olanda- 4-5 august) în acelaşi loc special amenajat din Parcul Tineretului.
Dacă priviţi cu atenţie găsiţi şi nişte mici marcaje care vă vor arăta încotro să o luaţi.
Nu de alta, dar parcul e mare şi sunt şanse să vă rătăciţi şi să rataţi surprizele teatrale ale verii.

4 comentarii:

Lexis spunea...

Ma bucur ca am dat de blogul tau, e f. fain. Ador teatrul si ma bucur ca cineva scrie despre el.

Toate cele bun, Lexis.

Cristina Modreanu spunea...

buna, alexandra
multumesc pt mesaj, si eu am intrat pe blogul tau acum..vezi ca am votat pt blogul cu literatura, sper sa-ti iasa..:))

Anonim spunea...

Offf... Cristina. Mda, teatrul... Cine are nevoie de el? (mai tii minte intrebarea din spectacolul lui Serban din anii '90?)
Doi-trei nostalgici, doi-trei elitisti si cam atat. Teatrul moare incet-incet si e nevoie de un boom ca navala atistilor comediei dell'arte in piete, peste oameni, in perioada post-scolastica, pentru a-l revitaliza. Dar cine are timp de asta? Moraru si Dinica joaca in telenovele, Beligan e aproape o amintire, cei noi, buni, desigur, zac si ei in spatele sticlei in productii holywoodiene discutabile, iar generatia de mijloc pare sufocata de profiluriule lui Iures si ale Maiei. Oricum, nu valoarea ii lipseste teatrului romanesc, ci vitalitatea. In fine, poate in 2008... La multi ani!

Anonim spunea...

Tot eu. Inca ceva: poate in 2008 (desi nu cred...), legea noua a institutiilor de spectacol - asta, din decembrie - va schimba ceva din statutul actorului si il va transforma dintr-un cetatean third-hand intr-unul decent. Poate...