Faceți căutări pe acest blog

duminică, 6 ianuarie 2008

Teatrul Naţional din Bucureşti are un nou sitewww.tnb.ro arată bine, dar „vorbeşte” numai româneşte

Drumul spre Teatrul Naţional e arhicunoscut bucureştenilor pasionaţi de teatru, dar omului de azi drumurile fizice îi sunt tot mai inaccesibile, în primul rând din lipsă de timp. În loc să te deplasezi printr-o capitală aglomerată sau, şi mai rău, înzăpezită, poţi să faci un drum virtual şi să obţii toate informaţiile pe care le doreşti. Dacă, până de curând, o asemenea încercare era descurajată rapid, când era vorba de Teatrul Naţional din Bucureşti, din cauza felului în care arăta site-ul instituţiei - un fel de gazetă de perete comunistă în variantă electronică, prăfuit în ciuda culorilor ce-ţi scoteau ochii şi updatat când dădea Cel de sus (pentru amatorii de relicve internet fantoma lui e încă prezentă la tnb.kappa.ro) – acum e o adevărată plăcere să navighezi prin zonă.
La www.tnb.ro găseşti programul la zi, informaţii despre toate spectacolele din repertoriu şi fotografii din toate spectacolele. Mai sunt multe de făcut: încă nu există extrase video din spectacole, aşa cum au toate site-urile marilor teatre europene, fragmentele din cronicile la spectacole sunt prost alese şi nu spun mai nimic despre calitatea producţiilor, anumite secţiuni sunt goale, cum sunt Evenimente şi Proiecte şi Programe (să sperăm că nu din lipsă de conţinut, ci din motive tehnice), dar lucrurile merg spre bine.
O observaţie care spune ceva despre nivelul spectacolelor româneşti şi despre cât de puţin circulă acestea: singurul spectacol care a avut parte de cronici în ziare erupene prestigioase este „Vis”, o creaţie semnată de Dan Puric. Oare cine ne opreşte să invităm cronicari străini la spectacolele româneşti – măcar când e în plină desfăşurare un festival de amploare, cum este Festivalul Naţional de Teatru? Oare cine ne opreşte să invităm regizori din afara ţării să semneze montări cu actorii români, atrăgând atenţia internaţională şi re-integrându-ne într-un circuit teatral mondial din care am făcut parte doar sporadic în ultimii 18 ani? Dar astea sunt întrebări la care site-ul nu poate da răspunsuri. Mai ales că nici el nu are o variantă accesibilă şi în alte limbi decât româna. Izolarea ne pândeşte până şi în mediul virtual.

foto: afisul expozitiei de fotografie deschise in holul TNB

4 comentarii:

Razvan Zlavog spunea...

Lasand la o parte si acest semi-boom mediatic cauzat sau mai bine zis reusit de Cristian Mungiu. Daca nu acum, atunci cand?Mai adaug si eu o intrebare la lista de intrebari retorice cu raspuns posibi, din compasiune. Salutar insa demersul!

alexandra spunea...

Era necesar sa isi schime siteul. Acesta arata mult mai bine, dar este totusi dezamagitor. Este destul de rigid, nu este deloc spectaculos, unele sectii se incarca greu si nu se pot face rezervari online.
Oricum, felicitari pentru ca in sfarsit si-au dat seama ca vechiul site era o rusine pentru una dintre cele mai importante teatre din tara.

bolgar spunea...

siteul e slabut rau. nu merita mare atentie. e incomplet. nu trebuia lansat asa,dar cred ca-i tipic pentru teatrul national. nu prevad o finisare prea rapida. cam romaneasca treaba asta. hai sa facem o treaba dar totusi sa nu o ducem pana la capat ca-i prea batator la ochi. dar afisele le-ati vazut?! acolo crima!!

Anonim spunea...

情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,A片,A片,情色,A片,A片,情色,A片,A片,情趣用品,A片,情趣用品,A片,情趣用品,a片,情趣用品

A片,A片,AV女優,色情,成人,做愛,情色,AIO,視訊聊天室,SEX,聊天室,自拍,AV,情色,成人,情色,aio,sex,成人,情色

免費A片,美女視訊,情色交友,免費AV,色情網站,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,情色網,日本A片,免費A片下載,性愛

情色文學,色情A片,A片下載,色情遊戲,色情影片,色情聊天室,情色電影,免費視訊,免費視訊聊天,免費視訊聊天室,一葉情貼圖片區,情色視訊,免費成人影片,視訊交友,視訊聊天,言情小說,愛情小說,AV片,A漫,AVDVD,情色論壇,視訊美女,AV成人網,成人交友,成人電影,成人貼圖,成人小說,成人文章,成人圖片區,成人遊戲,愛情公寓,情色貼圖,色情小說,情色小說,成人論壇

免費A片,AV女優,美女視訊,情色交友,色情網站,免費AV,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,成人影片,情色網

A片,A片,A片下載,做愛,成人電影,.18成人,日本A片,情色小說,情色電影,成人影城,自拍,情色論壇,成人論壇,情色貼圖,情色,免費A片,成人,成人網站,成人圖片,AV女優,成人光碟,色情,色情影片,免費A片下載,SEX,AV,色情網站,本土自拍,性愛,成人影片,情色文學,成人文章,成人圖片區,成人貼圖