Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 23 ianuarie 2008

Dileme pe marginea Festivalului National de Teatru

Dat fiind ca am primit in ultimele 24 de ore nelinistitor de multe intrebari despre "de ce nu mai scriu?" sau "unde o sa mai scriu?" (inclusiv pe acest blog), reiau aici stirea difuzata ieri de mediafax, despre care eu credeam sincer ca e foarte clara. Inca mi se mai pare asa, poate lumea interesata n-a citit-o. Tot ce am de adaugat, este ca vad in aventura asta care va fi organizarea FNT in urmatorii trei ani o ocazie de a pune in practica macar cateva dintre principiile despre care vorbeam si in textul de prezentare al acestui blog. Cum sa rezisti tentatiei?

Asadar: "Cristina Modreanu, aleasã luni director artistic al Festivalului Naþional de Teatru (FNT) pentru un mandat de trei ani, s-a retras din funcþia de redactor-ºef adjunct al ziarului Gândul, în scopul eliminãrii unui conflict de interese între cele douã ipostaze profesionale. Cristina Modreanu va rãmâne senior editor la cotidianul Gândul.
"Dupã 13 ani în care am urmãrit teatrul din România de pe scaunul jurnalistului, am acceptat poziþia de director al Festivalului Naþional de Teatru ca pe o încercare profesionalã extrem de ofertantã. Pentru a nu crea un conflict de interese între cele douã ipostaze profesionale, am decis sã mã retrag din funcþia de redactor-ºef adjunct al ziarului Gândul ºi sã rãmân, în viitor, senior editor la acelaºi cotidian. Cu siguranþã îmi veþi mai vedea semnãtura ºi în alte publicaþii editate de PubliMedia", a declarat pentru MEDIAFAX Cristina Modreanu.
Senatul UNITER a ales-o, luni, pe Cristina Modreanu, critic de teatru, în funcþia de selecþioner unic al FNT. începând din anul 2005, Marina Constantinescu a fost selecþionerul unic al Festivalul Naþional de Teatru, însã mandatul sãu a expirat. Potrivit regulamentului de organizare al festivalului, fiecare selecþioner are dreptul la un mandat de trei ani. Numirea Marinei Constantinescu ca director al FNT a fost o strategie prin care s-a încercat transformarea Festivalului Naþional de Teatru într-unul european. Astfel, ultimele trei ediþii ale evenimentului l-au avut în centrul selecþiei pe regizor, festivalul fiind dedicat, pe rând, regizorilor Vlad Mugur, Radu Penciulescu ºi Aureliu Manea. În 2005, organizatorii nu au adus trupe strãine pe scenele bucureºtene, dar au invitat directori ai unor teatre din strãinãtate la Bucureºti, pentru a le prezenta festivalul. În 2006, la FNT au fost prezenþi regizorii Patrice Chéreau ºi Lev Dodin, fiind prezentate ºi producþii ale Teatrului "Katona Jozsef" din Budapesta (Ungaria) ºi ale Teatrului Naþional din Bitola (Macedonia). Abia în 2007 organizatorii FNT au putut vorbi despre o dimensiune internaþionalã a evenimentului. În toamna anului 2007, au montat la Bucureºti Josef Nadj, Thomas Ostermeier, Jan Lauwers, dar ºi trupe din Irlanda, SUA ºi Republica Moldova. (Mediafax)"
www.fnt.ro

4 comentarii:

Dan Mihu spunea...

Primisem comunicatul. Felicitari si succes. Poate ca in felul asta blogul va fi actualizat si el mai des, inclusiv cu continut distinct de cronicile din Gandul. :) Poate fi un bun vehicul de opinie pentru un director de festival. In plus, permite un feed-back direct din partea celor interesati de lumea teatrului romanesc.

Cristina spunea...

multumesc, dan.ai dreptate cu blogul, n-am prea mult timps a ma ocupa de el. dar intra in proiectele mele.:))

sammy spunea...

foarte interesant blogul tau... si util ;) bafta in continuare.

Anonim spunea...

情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,A片,A片,情色,A片,A片,情色,A片,A片,情趣用品,A片,情趣用品,A片,情趣用品,a片,情趣用品

A片,A片,AV女優,色情,成人,做愛,情色,AIO,視訊聊天室,SEX,聊天室,自拍,AV,情色,成人,情色,aio,sex,成人,情色

免費A片,美女視訊,情色交友,免費AV,色情網站,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,情色網,日本A片,免費A片下載,性愛

情色文學,色情A片,A片下載,色情遊戲,色情影片,色情聊天室,情色電影,免費視訊,免費視訊聊天,免費視訊聊天室,一葉情貼圖片區,情色視訊,免費成人影片,視訊交友,視訊聊天,言情小說,愛情小說,AV片,A漫,AVDVD,情色論壇,視訊美女,AV成人網,成人交友,成人電影,成人貼圖,成人小說,成人文章,成人圖片區,成人遊戲,愛情公寓,情色貼圖,色情小說,情色小說,成人論壇

a片下載,線上a片,av女優,av,成人電影,成人,成人貼圖,成人交友,成人圖片,18成人,成人小說,成人圖片區,成人文章,成人影城,成人網站,自拍,尋夢園聊天室

A片,A片,A片下載,做愛,成人電影,.18成人,日本A片,情色小說,情色電影,成人影城,自拍,情色論壇,成人論壇,情色貼圖,情色,免費A片,成人,成人網站,成人圖片,AV女優,成人光碟,色情,色情影片,免費A片下載,SEX,AV,色情網站,本土自拍,性愛,成人影片,情色文學,成人文章,成人圖片區,成人貼圖