Faceți căutări pe acest blog

joi, 5 noiembrie 2009

Totul despre FNT 2009 in Scena.ro nr. 5

“Am încercat sã strângem în numãrul dedicat celei de a 19 – a ediţii a FNT intervenţii despre toate acele spectacole invitate anul acesta şi care nu au fost încã discutate în numerele anterioare ale Scena.ro, fiindcã ambiţia revistei este aceea de a vorbi, într-un fel sau altul – prin cronici, inteviuri, eseuri – numai despre producţiile şi evenimentele teatrale cu adevãrat reprezentative pentru teatrul românesc. Aşa cum FNT este platforma de prezentare a celor mai bune producţii româneşti, iar scopul Showcase-ului, modulul principal al evenimentului, este acela de a aduce la Bucureşti programatorii internaţionali care pot repune în circulaţie internaţionalã valorile teatrale româneşti.”
Numărul 5 al revistei Scena.ro vine în întâmpinarea Festivalului Naţional de teatru, ediţia din 2009, dar mai cuprinde şi o serie de articole inedite. În afară de patru interviuri cu Mariana Mihuţ, Mihai Măniuţiu, Richard Schechner şi Tompa Gabor, din sumar mai fac parte articolele: Corpul convenţiei de Mihaela Michailov, Eugen Ionescu, scriitor român minor de Alina Nelega, Turandot, ca un vis nebun de Mirella Patureau, Imaginea 3D şi omul 2D de Cristian Tudor Popescu.

Revista Scena.ro este publicată cu sprijinul UNITER – Uniunea Teatrala din România şi se poate cumpăra din Librăriile Cărtureşti din Bucureşti şi din ţară, din teatre şi de la Ceainăria Bernschutz din Bucureşti. În plus, se poate comanda online de pe www.fnt.ro.

5 comentarii:

Ku Kuku la Teatru spunea...

Eu chiar nu inteleg pe ce lume traiti? Madam Modreanu ati dat chix rau anul asta!!!

mircea damian spunea...

am reusit sa vad cateva spectacole...krum, 3 surori, printesa turandot, psihoza 4.48, cantareata cheala in regia lui alexandru dabija.cu exceptia spect.lui radu afrim spectacolele mentionate mai sus au fost de-a dreptul jenante. se pare ca nu se mai face nici o selectie la acest festival, ci totul merge pe baza de relatii si cunostinte.altfel nu exista nici o explicatie cum s-au putut selectiona spectacole atat de proaste. la printesa turandot au iesit spectatori dupa 45 de minute injurand.dumneavoastra chiar nu ati vazut acest spectacol in preselectie??? sau spectacolul lui razvan muresan???intr-unul din articolele dumneavoastra va arati protestul fata de ministerul culturii ca nu s-au dat bani mai multi pentru acest festival. bani mai multi pentru ce? pentru alte rateuri?oricum si asa s-au dat prea multi in comparatie pret-calitatea.din experienta de anul trecut ar fi trebuit sa invatati sa nu mai faceti compromisuri, fiindca cu fiecare compromis pe care-l faceti,mai ales la acest nivel, va pierdeti tot mai mult credibilitate.

JanuskieZ spunea...

Hi... Looking ways to market your blog? try this: http://bit.ly/instantvisitors

Cornel Todea spunea...

As vrea sa iti stiu parerea si despre teatrul Ion Creanga. Interesant blog. O sa te citesc in continuare

alex spunea...

anu asta n-am apucat