Faceți căutări pe acest blog

joi, 16 octombrie 2008

Spectacol de Alvis Hermanis cu soundtrack de Simon şi Garfunkel la FNT 2008



Festivalul Naţional de Teatru se deschide pe 1 noiembrie, ora 18.00, la Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti cu un spectacol luminos compus din muzică şi stări, nu din cuvinte: “Sunetul tăcerii/ The Sound of Silence” regizat de Alvis Hermanis.
Spectacolul face să iasă la iveală partea romantică a fiinţei noastre şi este în sine “un pas spre lumină”, cum îl defineşte regizorul Alvis Hermanis.“The Sound of Silence” are la bază de muzica lui Simon and Garfunkel, cei ce reprezentau în anii 60, spune tot Hermanis, „utopia absolută, sentimentele romantice ale anilor ’60”.
Noul selecţioner al FNT, criticul de teatru Cristina Modreanu, spune despre acest spectacol: „Fascinat de trecut, Alvis Hermanis semnează un spectacol fără cuvinte, alcătuit din „clipuri” live pe muzica celor de la Simon and Garfunkel, într-o încercare de reconstituire a unei fresce din viaţa tinerilor din acele timpuri, timpuri de care ne este adesea dor..”
Spectacolul este perfect pentru romantici de ieri – care îşi vor revedea propria tinereţe – dar şi pentru cei de azi, fascinaţi de stilul de viaţă „vintage”, “The Sound of Silence” a fost prezentat în iunie 2008 la Festivalul de la Napoli, iar în august la Festivalul de Teatru de la Helsinki.
Spectacolul “Sunetul tăcerii” se va juca la Teatrul Naţional "I. L. Caragiale", Sala mare, sâmbătă, 01.11.2008, la ora 18.30, duminică, 02.11.2008, la ora 18:00 şi luni, 03.11.2008, ora 18:00. Alvis Hermanis se va întâlni cu publicul festivalului şi cu oamenii de teatru interesaţi să afle detalii despre stilul său de lucru, luni, 3.11, ora 11.00, la sediul UNATC.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Multumesc ca ati adus acest spectacol in festival. A fost o ocazie unica sa vad un asemenea mod de lucru si sa il cunosc pe creatorul spectacolului cu prilejul conferintei organizate la UNATC. Pacat ca nu am putut vedea si "Viata lunga", celalalt spectacol al sau, de care s-a vorbit in cadrul conferintei. Ar fi fost o experienta interesanta. Inca o data multumesc (de asemenea si pentru "Furtuna" lui Lev Erenburg). De mult nu am mai avut ocazia sa vad spectacole atat de bune si de diferite.